Biográfia

Tettamanti Béla (Bánhida, 1946. december 10. – 2020. április 16.) Munkácsy Mihály-díjas magyar grafikus, képzőművész.

1975 óta jelentek meg rajzai a sajtóban (első alkalommal az Élet és Irodalom című hetilapban). 1981 óta rendszeresen készített könyvillusztrációkat, könyvborítókat, meserajzokat és plakátokat. 1982 és 1990 között az Új Tükör, majd 1990-től egy-egy évig a függetlennek indult Pesti Hírlap és az Európa hírmagazin grafikusa és illusztrátor-szerkesztője volt.

Több, mint két évtizeden át (annak megszűnéséig) a Népszabadság HÉTVÉGE mellékletében heti rendszerességgel jelentek meg rajzai. A Pester Lloyd (Budapest), a KORUNK (Kolozsvár), az Alföld (Debrecen), a PREMIER, a Figyelő, a COURRIER International (Párizs), a Múlt-Kor az utóbbi húsz évben rendszeresen közölte alkotásait. Utolsó éveiben a Vasárnapi Hírek és a 168 óra heti lapokban folyamatosan jelentek meg munkái.

1990-ben a Magyar Nemzeti Galériában rendezett I. Nemzetközi Karikatúra Fesztivál kiállítás rendezője volt, mely fesztivál az azt követő években, egészen 2002-ig több alkalommal megrendezésre került.

2003-ban a Vigadó Galéria három nagytermében bemutatott Réber László életmű-kiállítás rendezője, valamint Widengard Krisztinával (Réber László külföldön élő lányával) közösen, kurátora volt.

Munkáinak legutóbbi gyűjteményes tárlata egy évtizeddel ezelőtt, 2013-ban a Petőfi Irodalmi Múzeumban került megrendezésre.

A KOKSZ kortárs karikatúra és szatíra képzőművészeti műhely egyik alapító tagja.